Rozhovor s reprezentantkou Slovenska Viktóriou Maskaľovou, najmladšou účastníčkou medzinárodného Turnaja 5 krajín žien v ľadovom hokeji.

21.11.2015 16:02

„Turnaj očami Masky“

Viktória začínala s hokejom v Spišskej Novej Vsi v hokejovej triede chlapcov. Neskôr prišla ponuka ísť do centra reprezentácia ľadového hokeja žien, ktoré pôsobí v Bratislave pod hlavičkou Športového centra Polície Ministerstva Vnútra SR. Viktória hráva pravidelne medzinárodnú súťaž EWHL a zápasy so žiakmi hokejových tried 9takov v tíme HC ŠKP Bratislava.

Viktória 16 rokov budeš mať len 23. Decembra, vedela si o tom, že bola najmladšou účastníčkou Turnaja 5 krajín?

„Nie, nevedela som to (smiech)“ asi preto som trošku mala zo začiatku obavy so starších protihráčok ale neskôr to už bolo v poriadku.

 

Ako by si zhodnotila svoje pôsobenie na turnaji?

Zápas proti Češkám boli veľmi rýchly a cítila som sa veľmi dobre. Do polovice zápasu sme boli vyrovnaným súperom...škoda, že sme v troch oslabeniach dostali tri góly a tažko sa už dobiehalo také gólové manko. V zápase proti Nemkám som spočiatku mala veľký rešpekt lebo boli veľmi silné a tiež rýchle. Boli sme blízko víťazstva a len našimi chybami sme sa pripravili o tri body. Ako najlepší zápas s môjho pohľadu bol zápas proti Švajčiarkám, naša päťka dala dva góly a boli sme opäť len krôčik k víťazstvu. No a rusky bol iný level, oveľa rýchlejšie a technicky zdatnejšie, prosto boli najlepším tímom na turnaji. 

A tvoj najlepší a najhorší zápas?

Proti švajčiarkám najlepší a proti ruskám najhorší.

Aký máš cieľ v tejto sezóne?

Mojim cieľom  je dávať veľa gólov a tým pomôcť môjmu tímu ŠKP Bratislava k finálovej účasti v medzinárodnej súťaži EWHL. A tiež sa určite prebojovať do záverečnej nominácie na Majstrovstvá sveta 18 ročných, ktoré bude začiatkom januára v Maďarsku a túžim sa prebojovať aj do tímu senioriek na Majstrovstvá sveta v Dánsku.

Aký máš hokejový sen?

Chcela by som v budúcnosti hrať v Rusku, napríklad v Ufe alebo Tornade Moskva. Veľmi sa mi páčila ruská hráčka číslo 18 Sosina, ktorej by som sa chcela raz vyrovnať.

Kto je tvojím hokejovým vzorom?

„Slovenská olympionička Jana Kapustová, ktorá je teraz aj mojou spoluhráčkou v ŠKP Bratislava a mám sa od nej veľa čo učiť. So spoluhráčkami sa veľmi tešíme , že je v našom tíme, podporuje nás a pomáha nám zlepšovať sa. Verím, že mi pomôže dostať sa do Ruska.“

Ďakujeme za rozhovor a Viktórii želáme veľa úspechov v tejto sezóne a splnenie snov!                 

DHA, lk